NordVPN

Wil je misschien gebruik maken van NordVPN en binnenkort een account aanmaken? Dan is deze NordVPN review perfect voor jou! We doorlopen het gebruik van NordVPN, ervaringen, Netflix gebruik, en het vinden van een NordVPN kortingscode of coupon voor extra korting bij NordVPN.

Heb je weinig tijd, dan kunnen we alvast zeggen dat er voornamelijk goede ervaringen met NordVPN services zijn. Zowel de servers van NordVPN als de software van NordVPN worden als gebruiksvriendelijk ervaren. Ook belangrijk: NordVPN werkt goed met Netflix.

Wil je na deze review meer weten? Op de website van NordVPN kun je contact opnemen met de klantenservice van NordVPN.

NordVPN review conclusie

NordVPN is een van de goedkoopste veilige VPN’s om Netflix mee te kijken en torrents te downloaden. Belangrijke mogelijkheden van NordVPN met betrekking tot torrenting zijn de 100% anonimiteit d.m.v. crypto-betalingen en géén opslag van logs tijdens browsen.

Beoordeling: 0
Veiligheid: 10
Snelheid: 8,5
Gebruik: 8,0
Kosten: 9,5
Service: 9,5
  • Eén maand proberen €10.87

    30 dagen niet goed, geld terug garantie

  • Prijs p/mnd (3 jaar abbo) €3,17

    Besparing: 70% (incl. niet goed, geld terug garantie)

Een 3-jarig abonnement bij NordVPN is het goedkoopst en direct de beste NordVPN aanbieding. Maar wil je liever niet zo snel kiezen voor NordVPN, en helemaal niet voordat je echt alles weet? Lees dan deze NordVPN review eerst in zijn geheel voordat je de VPN verbinding van NordVPN met app gaat gebruiken en een abonnement op NordVPN neemt.

In 2012 is NordVPN naar eigen zeggen opgericht door 4 oude schoolvrienden met een hoofdkantoor in Panama. Het grote techbedrijf Tesonet, dat werkt voor de top 500 internationale bedrijven, is partner van NordVPN. De Zwitserse tak van PwC (PricewaterhouseCoopers) heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar NordVPN. PwC concludeert in hun audit dat al hun beweringen m.b.t. tot de no-log policy legitiem zijn.

Veiligheid

We doorlopen de 5 hierboven beoordeelde eigenschappen en beginnen met de veiligheid. De vraag is ‘Hoe veilig zit je wanneer je NordVPN gebruikt?‘ Kort gezegd: zeer goed. De volgende veiligheidspunten zijn van invloed. 

Rechtsgebied

NordVPN valt onder de jurisdictie van Panama. Door te opereren vanuit Panama kunnen de allianties van de 5, 9 of 14 Eyes landen (wiki) niet meekijken met wat er bij NordVPN achter de schermen gebeurt.

Ook hoeft NordVPN hierdoor niet verplicht log-bestanden op te slaan. Iets wat de meeste VPN’s in Westerse landen volgens de wet wél moeten doen. NordVPN heeft een ‘zero-log policy’ aangenomen wat betekent dat ze geen logs opslaan van jouw online (surf)gedrag. 

Encryptie

NordVPN gebruikt als encryptie AES-256-CBC via het OpenVPN protocol. Dit is de meest veilige optie voor VPN’s op het moment.

Voor autorisatie wordt SHA256 gebruikt in combinatie met RSA-2048 keys. Hiervoor wordt een DHE-4096 sleutel-uitwisseling gebruikt. Zit je op iOS dan wordt SHA2-384 gebruikt.

Apple gebruikers opgelet: NordVPN gebruikt voor MacOs standaard geen OpenVPN, maar IKEv2/IPSec. Voor iOS wordt IKEv1/IPSec gebruikt. Desondanks is de optie er wel en kun je OpenVPN dus óók op je Mac (zelf) instellen. Wil je NordVPN op een router, Raspberry Pi of op Linux installeren, dan moet je iets meer moeite doen.

Vind je extra veiligheid tijdens het browsen belangrijk? Dan is het goed te weten dat je ook een malware-blokkering via NordVPN krijgt. Wil je extra phishingbescherming via NordVPN? Dan is er nog meer goed nieuws. Dat krijg je er namelijk ook bij. Beide zitten in het zogenaamde NordVPN CyberSec, wat onderdeel is van ieder NordVPN abonnement.

Verbinding

NordVPN verbindt je d.m.v. bovengenoemde encryptie met IP-adressen van eigen servers. Zo blijft jouw data veilig en IP-adres onzichtbaar. Dit kan al bij het opstarten van je computer met de ‘Run on Startup‘ functie. Ze claimen geen virtuele servers te gebruiken en dat is uiteraard wenselijk.

De kans op IPv6 en DNS ‘leaks wordt beveiligd door IPv6 gebruikers te ‘forceren’ over IPv4. Dit is met name belangrijk omdat steeds meer mensen wegens ‘IP-adres schaarste’ een IPv6 adres krijgen toegekend. Daarnaast kun je binnen de browser extensie ook HTTP en SOCKS5 proxies aanzetten voor extra bescherming.

NordVPN biedt 'Onion over VPN' aan waardoor jouw privacy een hoogtepunt bereikt. Je maakt dan gebruik van speciale Onion-servers van NordVPN voordat je het Tor-netwerk op gaat. Je kunt het ook omkeren door de Tor-browser te gebruiken die je vervolgens verbindt met NordVPN's normale servers. Ze bieden ook 'Double VPN' aan.

Mocht je verbinding met NordVPN wegvallen dan is er een kans dat jouw IP-adres toch zichtbaar wordt. Hiervoor heeft NordVPN de ‘Kill Switch’ optie. Bij het uitvallen van de VPN wordt jouw verbinding verbroken t.b.v. privacy.

Betaling

Wil je niet dat NordVPN weet wie jij bent en 100% anoniem blijven, dan kun je betalen met cryptovaluta zoals Bitcoin. Daarnaast worden betalingen met credit card, PaymentWall, AliPay, WeChat Payments en via iTunes of Google Play geaccepteerd. Inwoners uit America kunnen ook cash betalen via aangesloten fysieke winkels.

Snelheid

Een trage VPN kan een echte ‘deal breaker’ zijn voor iemand die vloeiend wil gamen en streamen. Hoe zit het met de snelheid van NordVPN? Hoe snel internetten met NordVPN is, hangt af van de volgende factoren:

Internetverbinding

Zodra je NordVPN gebruikt, zal er ongeveer 30% van de snelheid af gaan. Dit is normaal en noemen ze ‘dropdown’. Het komt doordat NordVPN tussen jou en het internet gaat zitten om je IP-adres/privacy te beschermen.

Met dit in het achterhoofd kun je als basis dus beter een (zeer) snelle internetverbinding hebben. Test op Speedtest.net hoe snel je verbinding is vóór en na het gebruik van de VPN. Dan zie je direct het verschil.

Servers

Er zijn ruim 5600 servers in 60 landen (waarvan 274 in Nederland) die NordVPN ter beschikking heeft gesteld. Je mag tot max 6 verbindingen tegelijkertijd maken. De server-snelheid is afhankelijk van:

Zodra je de software opstart, kiest NordVPN automatisch de snelste server uit. Wij merkten dat dit in de praktijk niet altijd de snelste server was.

Uit diverse testen bleek de meest dichtbij zijnde server met minste gebruikers de snelste te zijn. Dit is dus een werkpuntje voor NordVPN. Hier zie je de resultaten* die we behaalden in 3 landen:

 PingDownloadUpload
Nederland8 ms96,21 Mbps105,41 Mbps
Amerika83 ms85,56 Mbps38,25 Mbps
Engeland44 ms91,93 Mbps74,49 Mbps

ℹ️ Met de behaalde snelheidsresultaten kun je zonder problemen online gamen en Netflix of Ziggo (Go) steamen.

Ervaringen snelheid

NordVPN krijgt wereldwijd veel reviews. Hier een greep uit ervaringen* met NordVPN’s snelheid:

Thebestvpn.com
Thebestvpn.comVergelijkwebsite in VS
Lees verder
"The performance is steady and fast, combined with excellent security and ability to block geo-restrictions – they are rated 1st in our list of VPNs. I strongly recommend NordVPN, especially if you’re looking for a solid VPN and don’t want to spend a fortune."
Cloudwards.net
Cloudwards.netVergelijkwebsite in VS
Lees verder
"We want NordVPN to be everything it can be, but that isn’t the case. If there was more consistency across locations, we’d have no issues. NordVPN has quick speeds on some servers and maintains a clear dedication to privacy. Out of our VPN reviews, you won’t find many better options."
Comparitech.com
Comparitech.comVergelijkwebsite in VS
Lees verder
"When it comes to speed, NordVPN scores slightly lower than average. It’s fast enough to stream video in 1080p HD on most servers, but you might struggle with 4k ultra-HD streams. It’s worth noting that I encountered the occasional slow server, or one that just wouldn’t connect. It seems like the NordVPN app isn’t that great at automatically selecting the best server, and I had better luck going into the server list and choosing one myself."

*Houd er wel rekening mee dat de reviews van testers afhankelijk zijn van de locatie en internetsnelheid van de tester.

Gebruik

Het gebruiksgemak van NordVPN namen we ook onder de loep. 

Download en installatie

NordVPN download je eenvoudig voor desktop of mobiel. Alle gangbare besturingssystemen worden ondersteund. Denk aan Windows, MacOs, iOS, Linux, Android en Android TV. Ook zijn er extensies voor Chrome en Firefox. 

We hebben enkele installaties uitgevoerd en onze ervaringen zijn zeer positief. Je bent met een van NordVPN’s tutorials binnen enkele stappen online:

Interface

Marty P. Kamden, de Chief Marketing Officer (CMO) van NordVPN streeft naar eigen zeggen een VPN na waar géén tutorial/uitleg bij nodig is. Kortom, hij wil een gestroomlijnde applicatie kunnen aanbieden die zowel intuïtief als mooi overkomt bij zijn gebruikers.

Onze ervaringen komen zeker in de buurt van deze gedachte, hoewel af en toe wat naslagwerk nodig was om de app optimaal z’n werk te kunnen laten doen.

Desktop impressie

Mobiele app impressie

In de nieuwe Android en iOS app van kun je NordVPN nu met één druk op een knop inschakelen. Hij zal dan direct de snelste dichtstbijzijnde server zoeken en hiermee verbinden.

Met een swipe-up kun je ook manueel een keuze maken. Hiermee is NordVPN dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface een van de koplopers.

Ervaringen gebruik

Gebruikerservaringen met de interface zijn over het algemeen positief. Zeker na de nieuwste visuele update is het een stuk makkelijker om te verbinden met een snelle server.

Daarnaast zijn zowel de desktop als mobiele versie van NordVPN zijn qua gebruik en looks bijna identiek. Hierdoor is switchen tussen apparaten intuïtiever geworden.

Proprivacy.com
Proprivacy.comVergelijkwebsite in VS
Lees verder
"The NordVPN Windows client, then, is very fully-featured, looks good, and is easy to use. The NordVPN Android and iOS apps are very similar. The apps look remarkably similar to the desktop clients. Which is a good thing."
Vpnmentor.com
Vpnmentor.comVergelijkwebsite in VS
Lees verder
"De intuïtieve interface is consistent op alle ondersteunde platforms. Beginners zullen het eenvoudig in gebruik vinden, terwijl geavanceerde gebruikers hun instellingen met minimale inspanning kunnen openen en configureren."
Techradar.com
Techradar.comVergelijkwebsite in VS
Lees verder
"The recently released updates simplify the process of navigating within the app which allows users to quickly find which country's server they want as well as all of the other included features."

Kosten

Is de prijs van NordVPN goed op gebouwd t.o.v. de kwaliteit? We onderzochten het volgende voor je:

Abonnementen

De prijsstelling van NordVPN kent 4 abonnementen.: Hoe langer je het abbo vastzet, hoe meer korting je krijgt.

3 jaar vast

3
10
p/mnd
  • Besparing: 70%

2 jaar vast

4
44
p/mnd
  • Besparing: 58%

1 jaar vast

6
22
p/mnd
  • Besparing: 41%

1 maand

10
36
p/mnd
  • Besparing: 0%

Het abonnementsgeld wordt in één keer éénmalig in rekening gebracht. LET OP: wegens betaling in Amerikaanse Dollars komen er bankkosten bij:

Totaalkosten NordVPN per gebruikte bank

Periode Prijs (€) ING (€) Rabo (€) ABN (€)
3 jaar 114,33 120,33 122,47 123,33
2 jaar 108,98 114,98 117,07 117,98
1 jaar 76,33 82,33 84,09 85,33
1 maand 10,87 16,87 17,1 19,87

Heb je een andere bank of wil je de kosten nog eens narekenen, gebruik dan de volgende bankinformatie:

Proeftijd

Er is GEEN echte gratis proeftijd zoals wij die in Nederland kennen. Je betaalt dus gewoon om te beginnen. Wel hanteert NordVPN een ’30-dagen niet goed, geld terug garantie’. Ben je binnen 30 dagen ontevreden over de VPN, dan kun je contact opnemen via e-mail of chat.

Heb je de betaling via Apple’s App Store gedaan, dan kun je je geld alleen terugkrijgen door een terugbetaling bij het Apple Support team aan te vragen. Wij adviseren één maand te proberen.

Betaling

De betaling geschiedt d.m.v. iDeal en afgehandeld door het bedrijf CloudVPN Inc. Dit bedrijf is dus de begunstigde en onderdeel van NordVPN. Let wel, het bedrag wordt in Amerikaanse dollars ($) afgeschreven waardoor je bank extra kosten rekent (zie lijst en tabel hierboven).

Klantenservice

Heb je een vraag of probleem dan moet je terecht bij de NordVPN klantenservice. We bespreken hierover:

Contact opties

Je kunt NordVPN bereiken via e-mail (support@nordvpn.com) en chat. Onze ervaringen zijn zeer goed te noemen. Met de helpdesk van NordVPN werden we binnen enkele minuten geholpen.

De antwoorden die we kregen losten onze problemen direct op. We werden ook één keer doorgestuurd naar een andere medewerker die meer ervaring over een bepaald onderwerp had. De service van NordVPN hebben we positief ervaren.

Wil je liever contact via e-mail, dan kan dat ook, maar duurt het doorgaans langer voordat je een reactie krijgt. Wij moesten 4 uur wachten op een reactie.

E-mail is wel de beste communicatievorm wanneer je een moeilijke technische vraag hebt. Deze kan dan beter achter de schermen worden afgehandeld worden door een expert.

Kennisbank

NordVPN heeft een uitgebreid helpcentrum op hun website staan. Daarnaast hebben ze een YouTube-kanaal met handige uitleg-video’s. Met video’s leer je namelijk vaak sneller hoe je iets gebruikt of oplost.

Kwaliteit

De kwaliteit is volgens reviews erg goed te noemen. Ook wij hadden een positieve ervaring met hoe klantgericht ze bij NordVPN zijn.

Je kunt ze 7 dagen per week en 24 uur bereiken via de chat. Dat betekent dat er ten alle tijden mensen paraat staan om je te helpen. Ook de geavanceerde vraagstukken worden via e-mail zonder problemen beantwoord. 

Dat gezegd hebbende is de 100% Engelse taal het opmerken waard. Ben je niet goed in Engels dan kan het soms lastig zijn om met ze te communiceren. Ben je (min of meer) vloeiend in Engels dat levert het geen problemen op.

Belangrijke vragen voor Nederlanders

Wat en hoe NordVPN werkt is natuurlijk de basis. Een review is niet compleet met specifieke weetjes voor Nederlanders. Hierbij de meest prangende vragen die Nederlanders hebben over NordVPN.

Ja, dat kan eenvoudig door te verbinden met een van de Amerikaanse servers van NordVPN. Je haalt gemakkelijk rond de 30Mbps wat ruim voldoende is om Netflix te streamen vanaf een US-server. Indien je een proxy error krijgt, kun je het beste een andere Amerikaanse server proberen.

Ja, kies simpelweg een Nederlandse server waar niet teveel mensen op zitten en je kunt Ziggo kijken.

Ja, dit kan en zelf wenselijk om zo niemand mee te laten kijken wanneer je torrents streamt van het internet. Je doet dit door in PopCorn Time naar Advanced Settings>Connection Setttings te gaan en dan bij “port to stream on” het getal 1080 in te stellen.

Ja, dat kan. NordVPN ondersteund het zogenaamde P2P-protocol waar torrents op gebaseerd zijn. Gebruik je bijvoorbeeld uTorrent dan dien je hiervoor Socks5 proxy in te stellen. Een tutorial kun je hier lezen.

Wees uiteraard op je hoede met torrents. Je kunt gemakkelijk malware binnenhalen. Wees ook bewust over de wetgeving rondom het illegaal downloaden van content met beschermd auteursrecht. Wij keuren het illegaal downloaden van dergelijke bestanden af.  

Ja, dit kan. Kies een snelle Nederlandse server en verbindt zoals je gewend bent. NPO Start zal gewoon werken.

Ja, dit kan. Om Kodi juist te laten functioneren moet je wel een flink wat stappen doorlopen. Deze vind je hier.

Ja, dat kan voor €63,70 per jaar. Ga simpelweg in je account naar ‘My Services’ en vraag ‘m aan. Dedicated IP-adressen zijn momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.

Ja, voor 70% discount kun je de coupon code 3ysafety gebruiken voor een 3-jarig abonnement. ​

Ja, NordVPN is compatibel met Synology NAS systemen. Meer hierover op deze pagina.

Raden wij NordVPN aan?

Het korte antwoord is ‘ja’. Deze VPN presteert namelijk op alle vlakken ruim voldoende en regelmatig zeer goed. Met name de prijs-kwaliteit verhouding is interessant. Ter vergelijking: NordVPN is bijna 2x zo goedkoop als ExpressVPN met nagenoeg dezelfde prestaties. 

Het enige minpuntje wat je konden vinden is het verbinden met de snelste server. Hoewel er een automatische functie is, loont het om zelf op zoek te gaan naar een server met minder gebruikers. Als dit het enige is, zien we geen reden om NordVPN niet eens een maandje te proberen.

Scroll naar top