Over IIP-VV

IIP-VV (Het ICT-innovatieplatform “Veilig Verbonden”) beoogt met onafhankelijk onderzoek en publicaties een bijdrage te leveren aan het thema online veiligheid. Gewerkt wordt onder andere aan privacy van persoonsgegevens, elektronische identiteiten, de beveiliging van internetgebruik en het voorkomen van cybercrime via o.a. phishing en malware. Uiteindelijke resultaten dienen online consumenten en maatschappij ten goede te komen.

IIPVV.nl maakte een doorstart in 2019. Het ICT gedeelte van IIP-VV is overgegaan in ‘dcypher’ (Dutch Cybersecurity Platform for Higher Education and Research). Via de huidige website van IIP-VV worden consumenten sinds 2019 geholpen bij het beveiligen van hun digitale leven.

Gelieerde websites: Eindhoven University of Technology, Vrije Universiteit Amsterdam, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, Technische Universiteit Delft, The Hague Security Delta. Content op IIP-VV is getoetst en/of geschreven door technologie-redacteur Peter Dragstra.

Onderzoek & resultaten

Onderzoek naar methoden om online veiligheid te bevorderen, wordt uitgevoerd door studenten aan technische universiteiten van Nederland. De onderzoeken worden getoetst en te allen tijde verrijkt met bronvermeldingen. Enkele gebruikte bronnen:

Vraag & antwoord

IIP-VV is actief sinds 2013 en maakt in 2019 een doorstart als online onderzoeksplatform voor beveiliging tools voor consumenten.

Een toename aan cybercrime vraagt om extra online beveiliging van personen en gegevens. Waar dcypher zich met de National Cyber Security Research Agenda richt op het veiliger maken van de gehele Nederlandse digitale infrastructuur richt IIP-VV zich op digitale beveiliging die een consument zelf kan implementeren. 

IIP-VV ontvangt van sommige software een commissie zodra een bezoeker zich aanmeldt.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking, dan kunt u schriftelijk, telefonisch of via e-mail contact opnemen.

Scroll naar boven